Japansk yam - Dioscorea japonica

Navn Japansk yam
Latinsk navn Dioscorea japonica
Familie Yamsrotfamilien
Herdighetssone
Frøbehandling ID
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Spiselige har motstående blader, mens giftige Dioscorea planter har vekselvise blader.
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende staudeklatrer
Ytelsesevne 2
Jorddekkende egenskap x
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet H + H
Japansk yam - 2 stk luftknoller Utsolgt

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Klatrer fra Japan som blir over 4 meter høy. Produserer spiselige underjordiske røtterr som kan høstes hele året. Produserer også spiselige luftknoller på bladaksene som er ca 1 cm i diameter som kan høstes på seinsommeren og høsten. Både rot og knoll kan spises kokt, fritert og bakt - og har en svært god smak og konsistens som minner om potet. Har svært lang lagringstid.

Bør plantes på sørsiden av en stor busk den kan klatre opp på. Røttene kan være vanskelige å høste fordi de blir svært lange og kan grav seg dypt ned. Lettest å få til i løs jord uten andre røtter.

Formering av japansk yam

          : Lett
     : Noe vanskelig
  : Svært vanskelig

Frø: Spirer normalt etter 1-3 uker.

Deling: Deling av rotknoller med skudd på 5 - 10 cm. Deling av luftknoller på seinsommeren tidlig høst. Dekkes med 1 cm jord, hold unna gnagere. Spirer påfølgende vår, og kan plantes ut på sommeren.